Yleiskaavassa suunnitellaan maankäyttöä yleispiirteisesti eli asemakaavaa karkeammalla tasolla. Se avaa uusia asuin- ja muun rakentamisen mahdollisuuksia, jotka saavat tarkemman muodon asemakaavoituksessa. Tällöin päätetään tarkasti rakentamisen sijainti, tyyppi ja määrä.

Suurimmassa osassa Helsinkiä on voimassa Yleiskaava 2002. Uusi yleiskaava, Kaupunkikaava, on kaupunginvaltuuston 2016 hyväksymä, muttei vielä voimassa. Lisäksi on voimassa osayleiskaavoja esimerkiksi Jätkäsaaressa ja Kalasatamassa. Valmistelussa on Östersundomin yhteinen yleiskaava Vantaan ja Sipoon kanssa. Voimassa ja valmisteilla olevat osayleiskaavat näkyvät karttapalvelussa.

Uuden yleiskaavan tavoitteena on raideliikenteen verkostokaupunki. Uudesta yleiskaavasta on lisätietoa sen omalla sivustolla http://www.yleiskaava.fi/. Sen kartat, selvitykset ja muu aineisto ovat suoraan osoitteessa http://www.yleiskaava.fi/yleiskaava/aineistot/.

Muiden karttojen ja suunnitelmien kanssa uutta yleiskaavaa voi katsella karttapalvelussa. Yleiskaavakartan läpinäkyvyyttä voi lisästä Kartalla nyt -ikkunan rataskuviosta – tällöin taustakartta tulee näkyviin.

Uuden yleiskaavan toteuttamisohjelma linjaa painopisteitä ja asemakaavoituksen toteuttamisjärjestystä. Se hyväksyttiin kaupunkiympäristölautakunnassa 12.12.2017.

Kartta: Yleiskaavan toteuttamisohjelman aikataulutus

Yleiskaavan toteuttamisohjelman aikataulutus

Toteuttamisohjelma ja sen liite aluekokonaisuuksista ja tarkastelunäkökulmista.